• Merhaba arkadaşlar, Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için forumdaki değişiklikler hızla devam ediyor. İstek ve önerilerinizi Bize Ulaşın kısmından gönderebilirsiniz. Bizi bu yolda yanlız bırakmadığınız için teşekkür ederiz.

Mobil Oyun Nasıl Yapılır? 5 Mobil Oyun Yapma Programı

bursa kiralık vinç
Katılım
27 Eki 2020
Mesajlar
109
Tepki puanı
22
Puanları
28
Konum
İstanbul
Bir çoğumuz oyunları oynarken bu oyunun nasıl yapıldığını hep merak ederiz. Özellikle gelişen teknolojiyle mobil oyun yapma eskisi kadar zor bir durum değil çeşitli programlar ve hazır kaplama paketleriyle oyun yapmanın daha kolay bir hal aldığını söylemek mümkün. Sizlere hazırlamış olduğumuz bu detaylı yazımızda nasıl mobil oyun yapılır ve oyun yapmak için mobil oyun yapma programları önereceğiz.

Bir çok oyun yapma programı mevcut fakat içlerinden iyi olanlarını seçerek sizlerin seçim yapma şansınızı kolaylaştırmak için seçtiğimiz programlar Unity, Game Maker Studio, Construct 2, Gotod Engine ve Un Real Engine programları ile dilediğiniz oyunu yapabilir Android ve iOS marketlerinde yer almasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Programları şöyle kısa bir şekilde inceleyelim.


Öncelikle mobil oyun nasıl yapılır sorusunu kendinize sormadan önce oyun yapmak için kendinize güveninizin tam olması gerektiğini unutmayın. Mobil oyun yapmak için zamana ve sabıra ihtiyacınız var her ne kadar vermiş olduğumuz programlar oyun yapmayı kolaylaştırsa da en çok iş sizde bitiyor. Mobil oyun yapmak için bazı programlarda kodlama bilmeniz şart. Şimdilik basit bir şekilde başlayayım ilerleyen zamanlarda kendimi geliştiririm diyorsanız bu programlar tam size göre. Oyun yapmak için en çok oyunda kullanacağınız kaplamalar ve hazır kodlar sayesinde oyun yapmanız kolay bir hal olacaktır.

Aşağıdaki popüler mobil oyunları inceleyerek oyun fikirleri edinebilirsiniz;

Mobil Oyun Yapma Programları​

unity


Unity​

Belkide piyasada en çok kullanan oyun yapma programlarından biridir. Gerek kolay ara yüzü gerek kaplama paketi genişliği ile ilk göze çarpan uygulamalar arasında yerini alıyor. Ayrıca Unity, Sadece Mobil oyun yapmak için değil bir çok platforma oyun yapma imkanı sağlıyor.

PS4, Xbox One, Wii U ve Switch gibi platformların desteklemesinin yanı sıra WebGL, Facebook ve Oculus Rift ve Steam VR gibi sanal gerçeklik gibi platformlarıda desteklemektedir. Ancak bu program ile oyun yazmanız için C# kodlama dilini bilmeniz gerekiyor.. bunun için çeşitli platformlarda eğitim videoları yer almaktadır. Yada başlangıç olarak hazır kod kullanarak, kısıtlı bir şekilde deneyim yaşayabilirsiniz. Bu programın kullanımı tamamen ücretsizdir ama yıllık geliri 100 bin doları aştığında ücret ödeme gerektirebilir.

Web: https://unity.com/

Gotod Engine


Gotod Engine​

Tıpkı Unity mantığıyla aynı çalışan Gotod Engine programı da oyun geliştirmek için sınırsız seçenek sunar. Bu programın Unity’den bir çok farkı bulunmaktadır. kodlama dili olarak Pyhton tercih eden Gotod Engine, GDScript kullanılır. Godot Engine; Windows, Mac, Linux, Android, iOS ve HTML5 platformlarına oyun geliştirmek için kullanılmaktadır şimdilik oyun konsollarına oyun geliştirmesi mümkün değil. En güzel özelliği ise hiç yazılım dili kullanmanıza gerek duymadan sınırsız bir şekilde kullanmanıza olanak sağlar.

Web: https://godotengine.org/

Construct 2


Construct 2​

Belkide sizi hiç yormayacak oyun yapma programları arasında en iyisi diyebiliriz. Çünkü bu programı kullanırken kodlama bilmenize gerek yok ve sürükle bırak şeklinde kullanıcı arayüzü sayesinde mobil oyunu geliştirebilirsiniz. Construct 2 ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunuyor ücretsiz versiyonunda kullanılabilir platform kısıtlı. Hiç para vermeden kullanmak istiyorum derseniz program size bunu sağlıyor fakat HTML5, Windows Store, Chrome Web Store ve Facebook gibi platformlarda oyun çıkarmanızı sağlıyor. Amacınız Mobil oyun yapmak ise Construct 2 paralı versiyonunu almanız gerekebilir yada diğer mobil oyun yapma programlarına yönelmeniz gerekiyor.

Web: https://www.scirra.com/

Game Maker Studio


Game Maker Studio​

Bu program diğer programlara nazaran kısıtlı bir imkan sunuyor. Game Maker Studio ücretli bir şekilde kullandığınızda kısıtlamalar kaldırılıyor. Contract 2 gibi Game Maker: Studio da sürükle-bırak özelliğine sahiptir ve aynı mantıkla çalışır Bu program hakkında söylenecek fazla söz yok mobil oyun yapabilmek için ücretli sürümünü almanız icap edebilir.

Web: https://www.yoyogames.com/gamemaker

Un Real Engine 4


Un Real Engine 4​

Bu program diğerlerinden farklıdır Profesyonel bir şekilde oyun geliştirmek istiyorsanız Un Real Engine 4 tam size göre diyebiliriz. Bir çok imkanı ve özellikleriyle ve geniş bir kaplama arşiviyle oyun yapmanı heyecanını yaşayabileceğiniz bir program. Mobil oyun yapmanın yanı sıra tüm platformlara da oyun geliştirebilmek mümkün hale geliyor. yüzlerce eğitim videosu ve arayüzü kolaylığıyla sizlere en kolay şekilde oyun yapmanıza olanak sağlıyor.

Uygulamanın başlıca desteklediği platformlar Windows, Mac, Linux, Android, iOS, HTML5, PS4 ve Xbox One ve daha fazla kitleye ulaşmanızı sağlıyor. Bu programın ücret talebi farklı bir şekilde işlemektedir. 3 aylık süre içerisinde 3 bin doların üstünde gelir elde ettiğinizde 3 bin doların üstünde kazanacağınız gelirin %5 ini telif hakkı talebiyle istemektedir.

Web: https://www.unrealengine.com/

Mobil Uygulamalardan Kazanç Elde Etme​

Yukarıda belirlemiş olduğumuz programlardan her hangi birini kullanarak oyun geliştirdiyseniz en önemli kısım olan yani geliştirdiğiniz oyundan kazanç elde etme kısmına geldik. Bunun bir çok yolu var fakat Google play ve ios marketlerde yayınlanacağı için Google’ın sunmuş olduğu Admob hizmetinden faydalanabilir yada oyun içi envarter satmanızı sağlayacak kısa bilgiler sunacağız.

Reklamlardan Para Kazanma​

Mobil oyunu geliştirdikten sonra en önemli kısım olan yani para kazanma sistemini faaliyete geçirmeniz için Admob (Google adsense) alt yapısını kullanmanız gerekiyor. Bu sistem gayet basit bir şekilde yönlendirmelere uyarak gerçekleştirebilirsiniz. Admob’a girdikten sonra gerekli talimatlara evet diyerek ilerlemek ve vermiş olduğu kodu geliştirmiş olduğunuz oyuna eklemeniz istenecektir.

Oyun İçi Envarter Satma​

Bu işlemi oyunu geliştirdikten sonra google tarafından verilen api kodlarını kullanmış olduğunuz program ile eklemeniz istenecektir gerekli direktiflere uyarak coin para ekleme sistemini düzenli bir şekilde sıralamanız istenecektir bu işlem çok detaylı olduğundan araştırarak yapmanızda fayda var.
 
Şu an forumumuzda
32 Kullanıcı Aktif
Konu 3,044
Cevaplar 4,366
Kullanıcılar 1,201
Son Üye milenyums
Webdebul.net; 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır.

Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur.
Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği. BURADAN bildirebilirsiniz.
Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.
Webmaster Forumu ® Güvenli Alışverişin Yeni Adresi Webdebul.net altyapı gücünü Netwebo'dan alır.
Reklam vermek için: reklam@webdebul.net
Ban sorunları için: ban@webdebul.net
Hukuksal sorunlar için: hukuk@webdebul.net
Diğer sorunlar için: bilgi@webdebul.net
Üst Alt