Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları 2025
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2025 yılı 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları 24 Kasım 2025 tarihinde açıklandı. Atama töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Atama sonuçları resmi olarak e-Devlet üzerinden erişime açıldı ve adaylar T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaparak sonuçlarını görebiliyorlar.
Atama Süreci ve Tercihler
Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları 17 Kasım 2025’te başlamış ve 21 Kasım 2025’te sona ermiştir. Başvuruda bulunan adaylar, KPSS ve sözlü sınav puanlarının yüzde 50'şer ağırlıklarla hesaplandığı puan sistemiyle yerleştirme yapıldı. En fazla atama kontenjanı sınıf öğretmenliği, özel eğitim, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi branşlarda gerçekleşti. Tercih ve atama kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önceden yayınlanmıştır.
Göreve Başlama Tarihi
Ataması yapılan 15 bin sözleşmeli öğretmen 19 Ocak 2026 itibarıyla güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlandıktan sonra göreve başlayacak. Bu yeni atamalarla eğitim alanında öğretmen ihtiyacının önemli ölçüde karşılanması hedefleniyor. Adayların sonuç sorgulama işlemleri ise
https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adresinden yapılabilmektedir.